Työhyvinvointi/ruokailu tehtävä
1. Ruokakolmio kuvastaa eri ruokaryhmien määriä hyvässä ruokavaliossa. Kolmion pohjalla olevia olisi hyvä syödä enemmän ja kolmion huipulla olevia vähemmän. Kolmion kaikkia ruokia ei ole tarkoitus syödä yhtenä päivänä. Joistain lohkoista ei tarvitse syödä välttämättä ollenkaan.
9. Lautasmallista on apua hyvän aterian koostamisessa. Malli antaa oivallisen kuvan myös siitä, mistä perusaineksista suositusten mukainen ruokavalio koostuu.
10. Parasta hedelmät, marjat, kasvikset, puuro, peruna
pahinta punainen liha, karkit, kovat rasvat, vehnä,
Ruokaympyrässä ruoka-aineet on ryhmitelty kuuteen erikokoiseen lohkoon.
Ruokaympyrän avulla kuvataan ruokavalion monipuolisuutta ja elintarvikkeiden suhteellista määrää ruokavaliossa.
Ruokakolmio |
2. Tulkitsen ruokaympyrää ja kolmiota samalla tavalla, niiden tarkoitus on auttaa terveellisen ruokavalion kanssa ja pienintä osaa näissä tulee vältellä eniten.
3. Ruokakolmio on uudempi versio ruokaympyrästä, ja kolmiossa on lajiteltu ruoat paremmin kuin ympyrässä.
4. Väsymyspiikkejä ei tule, koska verensokeri pysyy tasaisena. Nälkä ei kasva hillitsemättömäksi, koska valtavaa energiavajetta ei pääse syntymään. Toisaalta käsi ei käy koko ajan napsimassa jotain pientä, koska olo on hyvä koko ajan. Lisäksi säännöllinen syöminen suojaa hampaita reikiintymiseltä, kun koko ajan ei ole ruokaa suussa.
5. 3-5 tuntia, jolloin ruuansulatuselimistö saa levätä rauhassa seuraavan aterian sulatusta varten.
6. 11:00 Kouluruoka, näkkileipä, maitoa
16:00 perunamuusia, uunimakkaraa, maitoa ja myöhemmin karkkia
20:00 ranskanperunoita, possun sisäfilee pihviä, maitoa
7. 16 vuotiaan tytön energiansaanti on päivittäin 1480-2700 kcal/vrk
8. En saanut, olisi pitänyt lisätä salaattia.
10. Parasta hedelmät, marjat, kasvikset, puuro, peruna
pahinta punainen liha, karkit, kovat rasvat, vehnä,
Kommentit
Lähetä kommentti